به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رحیم سجادی ظهر شنبه در حاشیه همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب، در جمع خبرنگاران افزود: برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی توسعه کشت بدون در نظر گرفتن پتانسیل ها و ظرفیت ها، تغییر اقلیم، برداشت بی رویه از چاه های کشاورزی از جمله دلایلی است که منابع آب زیرزمینی استانهای کشور را در شرایط بحرانی قرار داده است.
معاون آب و خاک و صنایع وزیر جهاد کشاورزی گفت: در بررسی های انجام شده وضعیت منابع آب زیرزمینی در خراسان رضوی در شرایط بحرانی تری قرار داده است.
وی اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد 85 درصد از آب مصرفی در بخش کشاورزی از منابع زیرزمینی و چاه هاست در حالیکه این رقم در خراسان رضوی بیش از 90 درصد است.
سجادی خاطرنشان کرد: رشد فزاینده استفاده از آب زیرزمینی نگران کننده است و باید از هم اکنون برای آن چاره اندیشی کرد.
سجادی گفت: براساس بررسی های انجام شده 75 درصد از بارندگی در کشور در فصل غیر بارندگی انجام می شود و این میزان تبخیر آن را در مقایسه با کشورهای دیگر خیلی افزایش داده است.
وی افزود: در بخش کشاورزی میزان آب برداشتی بیش از دو برابر آنچه که باید باشد صورت می گیرد و ادامه این روند فاجعه است.
معاون آب و خاک و صنایع وزیر جهاد کشاورزی گفت: با این حال 3.3 میلیون هکتار از اراضی حوزه آبریز سدها بلا استفاده مانده است.
وی تصریح کرد: در صورت بهره گیری از این اراضی انقلاب بزرگی در بخش کشاورزی به وقوع خواهد پیوست.
سجادی گفت: عملیاتی نشدن مدیریت جامع با رویکرد تقاضا محور عدم سرمایه گذاری در فصل منابع آبی حضور غیر موثر ناپداری مردم، عدم توسعه فن آوری مناسب استحصال آب و مصرف غیر اقتصادی از منابع آب های زیرزمینی از چالشهای بخش آب کشور است.
وی افزود: کاربردی شدن و رفع شدن مشکلات فراروی بخش آب نیاز به فرهنگ سازی در مصرف بهینه در تمام بخشها دارد.
سجادی گفت: دولت هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش طرحهای آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده است.
وی افزود: این میزان اعتبار در مقایسه با سال گذشته دو برابر شده است.
نظر شما